20 Haziran 2009 Cumartesi

SANCAK RESTAURANT (Pendik-İSTANBUL)


Boşnak mutafağına olan ilgim evliliğimle birlikte başladı. Eşimin ailesinin Bosna'lı olması nedeniyle önce Boşnak böreğiyle tanıştım. Ardından evimize de yakın olan Sancak Restaurant'ı keşfettik. Restaurantın içi bir meyhane şeklinde dizayn edilmiş, ama bizim bildiğimiz şekilde izbe ve ailelerin giremeyeceği şekilde değil. İçeride ayrı bir sıcaklık ve yakınlık hissediyorsunuz. Uydu yayınından çalan Boşnak müzikleriyle kendinizi Saraybosna'da hissediyorsunuz.


Bu arada tabiki Boşnak lezzetlerini tatma fırsatı buluyorsunuz. Yanımda bu mutfağı çok iyi bilen ailem olduğu için lezzetler konusunda çok zorlanmadık. Öncelikle Pirşuta denilen kuru eti ya da isli eti taddık. Ardından da tabiki Boşnak böreği. İstanbul'da daha önce bir kaç defa tattığım bu böreğin tadı ilk defa eşimin ailesinin yaptığı kadar güzeldi. Genellikle çok yağlı olarak yapılan kıymalı böreğin tam tersine daha az yağlı ve yanındaki yoğurtla birlikte oldukça hafifti.

Ana yemeklerde ise eşimin ailesi güveçte kuru etli kuru fasulye aldı. Eşimle biz Pleskavica denilen kaşarlı, kuru etli satır köfteden aldık. Yanında da kuru etli meyhane pilavı vardı. Bence tadı çok güzeldi. Normalde karşarlı yemekleri tercih etmesem de burada kaşar tadını hissetmedim. Ayrıca etin de hafif ve ağızda eriyen güzel bir tadı vardı. Köftenin üzerine konan tereyağı köfteyi biraz ağırlaştırmıştı. Kuru etli meyhane pilavı da oldukça lezizdi. Mutlaka denemelisiniz. Bir de Çevap (Parmak Köfte) adını verdikleri bizim tekirdağ köftelerine benzeyen köfteleri vardı. Bir dahaki sefer de onları tadacağım. Yakın zamanda Saraybosna'ya gideceğimiz için bu tadların orijinal yerlerinden yeme fırsatı bulacağım için dönüşte size daha doğru yönlendirmelerde bulunabilirim.

Aldığımız hizmete gelince hem hız hem de çalışanların işe bakışı bizi oldukça şaşırttı. Yemekler tam istediğimiz gibi ve oldukça hızlı geldi. Çalışanların ciddi görünmesi sizi şaşırtmasın. Bu durum Bosnalılar'a özgüymüş. Oldukça yardımsever ve iyi niyetliydiler. Hatta sadece yemek yemeğe geldiğimizi söylesek bile bize rakı ikramında bile bulundular.

Sonuçta;

LEZZET 5 Yıldız

FİYAT- KALİTE 5 Yıldız

ORTAM 4 Yıldız

SERVİS 5 Yıldız

Adres: Yeni MahalleMimar Sinan CaddesiNo: 30Pendik/ İSTANBUL

Telefon: (216) 375 13 24
İnternet Adresi: http://www.sancakrestaurant.com/

Hiç yorum yok: